jafa festival 2021

JAFA

FESTIVAL

JAFA festival 7 april 2021

Op woensdag 7 april 2021 viert het JAFA filmfestival haar 10-jarig bestaan. Voor deze jubileumeditie van het grootste Nederlandse scholieren filmfestival is een speciaal en uitgebreid programma ontwikkeld. Bijna 1.000 leerlingen, afkomstig van zes Achterhoekse middelbare scholen, bezoeken deze dag het DRU Industriepark om zich onder te dompelen in een uitgebreid en actief filmprogramma.

10 jaar JAFA – Jubileumeditie

In 2010 vond de eerste editie plaats van het JAFA filmfestival met deelnemers van de middelbare scholen in de gemeente Oude IJsselstreek. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot het grootste filmfestival voor scholieren in Nederland waaraan jaarlijks zo’n 1.000 scholieren afkomstig uit alle Achterhoekse gemeenten deelnemen.

Jubileum
Ter gelegenheid van de jubileumeditie in 2021 is de filmwedstrijd uitgebreid met een omvangrijk dagprogramma bestaande uit lezingen, demonstraties, masterclasses en workshops. Deze activiteiten worden verzorgd door professionals uit de filmsector en variëren van het bedenken van een scenario tot het zelf ‘acteren’ van een vechtscene op camera. Alle onderdelen van het programma helpen de leerlingen inzien welke processen uiteindelijk leiden tot het bijzonder eindresultaat film.

Het filmfestival
Ter voorbereiding op het festival hebben de scholieren binnen de school gewerkt aan de productie van een eigen film. De ingezonden films worden tijdens het festival beoordeeld door een filmvakjury. Het festival wordt feestelijk afgesloten met de officiële prijsuitreiking van de JAFA Film Award. De winnaars van het JAFA filmfestival gaan door naar de landelijke finale in Lelystad.

Het JAFA scholieren filmfestival vindt plaats op woensdag 7 april 2021 op het DRU Industriepark in Ulft. Het dagprogramma voor leerlingen begint om 9.30 uur. Om 14.30 uur vindt de prijsuitreiking van de JAFA Film Award 2021 plaats in de SSP hal. Deze uitreiking is open toegankelijk voor publiek.
Het JAFA wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.