Winnaar posterwedstrijd JAFA filmfestival 2019

Affiche is ontworpen door Hilde Vermeeren, leerling van het Ludger College

JAFA wint Henny Hogenbijl stimuleringsprijs

JAFA wint Henny Hogenbijl stimuleringsprijs voor amateurfilm 2018

Op 1 november j.l. is in Beeld en Geluid in Hilversum de Henny Hogenbijl stimuleringsprijs voor Amateurfilm 2018 uitgereikt aan het JAFA Festival.

Het Hogenbijl Fonds steunt mensen en organisaties die zich inzetten voor (amateur) film en klassieke muziek. Een commissie zoekt actief naar passende personen en organisaties en reikt iedere twee jaar de prijzen uit. Het fonds is opgericht in opdracht van Henny Hogenbijl die jarenlang een platenzaak runde aan de voet van de Sint Bavo in Haarlem. Op die locatie verkochten twee generaties Hogenbijl gedurende een kleine eeuw muziekinstrumenten, bladmuziek, snaren en later uitsluitend platen. Henny Hogenbijl was een fervent amateurfilmer en liefhebber van klassieke muziek. In zijn testament liet hij vastleggen dat er na zijn dood een stichting moest worden opgericht die prijzen zou uitreiken aan personen of instanties die zich voor één van die twee gebieden verdienstelijk maakten. Tot de laureaten behoren bijvoorbeeld het Nationaal Film Festival voor Scholieren, Koorbiënnale Haarlem, Merlijn Twaalfhoven en Theodore van Houten.

JAFA
Het JAFA Festival (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) is een filmfestival voor Achterhoekse middelbare scholieren. Het festival vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek samen met het Almende College. In 2018 werd naast het festival voor het eerst ook het Achterhoek Film Event georganiseerd: een verdiepingsdag in het medium film. JAFA ontving de prijs ter hoogte van € 1.500 vanwege de promotie van het medium film onder jongeren, het stimuleren van jongeren om op een actieve manier bezig te zijn met filmtechniek en filmkunst, het organiseren van een jaarlijks filmfestival voor scholieren en het organiseren van het Achterhoek Film Event.

De hoofdprijs ter hoogte van € 15.000 ging naar Franka Stas. Jongeren Filmstudio Beilen ontving tevens een stimuleringsprijs. De volgende Henny Hogenbijlprijs wordt uitgereikt in 2019 en betreft dan de categorie klassieke muziek. Meer info: www.hogenbijl.nl


Van links naar rechts Bianca van Gelderen (Jongeren Filmstudio Beilen), Franka Stas, Juliette Hofman (JAFA) © Pieter Uyt den Bogaard

Achterhoek Film Event op 14 oktober 2018

Op zondag 14 oktober 2018 vindt het Achterhoek Film Event ‘Behind the Scenes’ plaats in de DRU Cultuurfabriek.
Behind the Scenes is een eendaags filmfestival, uniek in de Achterhoek, met een programma boordevol nationale en internationale films, interactieve filmworkshops, interessante lezingen, een spannende filmquiz en nog veel meer.

Voor meer informatie: Achterhoek Film Event

 

Winnaars JAFA festival 2018

De winnaars van het JAFA festival 2018 zijn:

Categorie Animatie – bovenbouw:  Rainstorm van het Ludger College
Makers: Eva Verdellen, Senne van der Zijden, Lieve Huntink

Categorie Animatie – onderbouw:  The Big Journey van het Ludger College
Makers: Rigo Booms, Max Klomp, Loïs van Eijk, Isa Lammers

Categorie Live action/videoclip – bovenbouw:  Vlam van het Almende College / Isala
Makers: Miro Straub en Teun Ratering

Categorie Live action/videoclip – onderbouw:  Liefs Julia van het Rietveld Lyceum
Makers: Bente Wienholts, Sterre Esselman

Affiche JAFA filmfestival 2018

Affiche is ontworpen door Rhea van Niersen van het Graafschap College.

Getagd met ,

Masterclass voor docenten

Op 2 november j.l. hebben de docenten een masterclass Film gevolgd, verzorgd door Inge Theunissen van It Moves. Het doel van de masterclass was om docenten meer inzicht, vaardigheden en tips & trics te geven voor het zelf maken van een film dan wel het begeleiden van leerlingen die een film willen maken.

Tips en Trics Masterclass

Gekkoo Filmfabriek

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en gek van films of heb je zelf weleens een film gemaakt en zou je daar nog meer over willen leren? Dan is Gekkoo-Film iets voor jou. Bij Gekkoo-Film leer je alles over het maken van films: Hoe bedenk je een goed filmverhaal, hoe maak je mooie beelden en hoe zet je een film in elkaar? Alles komt aan bod. Uiteindelijk ga je zelf een film maken, die in première zal gaan voor familie en vrienden.

 

Voor meer informatie, bezoek de website van Gekkoo Filmfabriek

logo_gekkoo_FC

Getagd met

NFFS 18 september 2017

Het Nationaal FilmFestival voor Scholieren wordt dit jaar gehouden op maandag 18 september 2017.
De 5 winnaars van het JAFA filmfestival zijn ingezonden en dingen mee naar de prijzen.

 

 

Thema JAFA 2018: HIER

Het thema voor JAFA 2018 is HIER

Winnaars JAFA Festival 2017

Live action, non fictie, documentaire

Bluemers

Eigen

Animatie – Onderbouw

Ludger College

The Bucket List

Animatie – Bovenbouw

Isala

Little Match Girl

Live action, fictie en clip – Onderbouw

Marianum

Sky on Fire

Live action, fictie en clip – Bovenbouw

Marianum

Skere Tijden

Overzicht films winnaars 2017

Top